En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2011

Massa utflyttade grisar

Av S - 17 augusti 2011 16:45

En liten uppdatering kanske är på sin plats. Det har hänt ganska mycket på marsvinsfronten bara sedan i fredags. Hela sex grisar har flyttat!


Sockerkaka(Mimmi) och Xenophilia (Kajsa) flyttade hem till Ewa med familj i lördags. Där bor de tillsammans med sex andra honor och introduceringen av småtjejerna hade gått jättebra. :-)


Nellike flyttade också i lördags, hem till Ixias uppfödning där hon ska få fortsätta gå i avel. Även Tosca flyttade i lördags, till Lena med familj där hon nu har sällskap av nonselfhonan Bicyclette. Ihopsättningen där gick jättebra och det har knappt varit något tjaffs alls. Skönt!


I måndags flyttade Meya och Marängsviss (Chihiro) hem till M & D. De fick flytta ihop med de två honor som redan bor hemma hos M & D och det gick över förväntan att sätta ihop dem. Roligt! :-)


Lycka till alla utflyttade grisar! Nu har jag alltså "bara" tio grisar kvar hemma. Det känns väldigt lite även om jag vet att det i de flestas öron låter som väldigt många marsvin ändå. :-p


Vaniljhjärta bodde ju med Meya och Marängsviss så när de flyttade i måndags blev ju hon ensam. Hon fick då flytta ihop med resten av honorna (ja, jag har bara en honbur nu!) i bokhylleburen. Det gick också över förväntan! Lite jagande fick Vaniljhjärta stå ut med men verkligen inte så att det var någon fara. Och imorse satt hon och Yalima och åt ur samma matskål alldeles bredvid varandra   


Så nu har jag monterat ned det lilla burskåpet med Dillinglådor. Skönt - för jag tycker egentligen att de lådorna är på tok för små att använda som burar. Här hemma har de mest varit nödlösningar de senaste åren t.ex för avelspar eller hane + bebishane tills bebisen ska flytta. Men nu behövs de alltså inte längre för alla hanarna ryms i stora burskåpet. Umami och Lucky Me bor högst upp, Musse och Xhantus i mitten och Chokladbiskvi och Kokostopp längst ner. Och så honorna i bokhylleburen. Nu har jag alltså bara fyra burar!


Planen är att förhoppningsvis få Chokladbiskvi och Kokostopp sålda samt Xhantus om han nu repar sig (mer om honom längre ned) och att Musse då får bo med honorna, det skulle innebära att jag bara hade två burar kvar och det skulle kännas väldigt bra. Jag skulle i så fall vilja bygga en större bokhyllebur åt honorna + Musse och då ställa den så att den kommer upp från golvet, kanske med t.ex Ikeas antonius trådbackar i stativ under buren för extra förvaring.


Xhantus då... Ja han är mycket bättre nu jämfört med när vi var till veterinären så antibiotikan verkar hjälpa. Han dregglar inte alls längre och ser mycket bättre ut i munnen men han äter fortfarande sämre och går inte upp i vikt så mycket som jag skulle vilja. Nu matar jag honom med Critical Care flera gånger om dagen, som komplement till det lilla han äter själv. Jag blandar även kligröt med critical care och proviva i och det äter han själv ur skålen emellanåt, inga mängder direkt men bättre än ingenting. Vi får helt enkelt avvakta och se.

 
 
Ingen bild

Maria Larsson

18 augusti 2011 14:31

Vad skönt att höra att Xhantus är på bättringsvägen, vi håller tummarna att han blir helt frisk och får vara glad och pigg som syrran Kajsa samt det unga systrarna Mimmi och Chihiro. Underbart att Yalima mår bättre och att Hjärtat börjat att trivas tillsammans med de andra tjejerna. :-)

 
Elin

Elin

18 augusti 2011 21:51

Åh, marsvinen är så söta! Älskar verkligen din header! :D

http://elklin.blogg.se

 
Elin

Elin

18 augusti 2011 21:51

Åh, marsvinen är så söta! Älskar verkligen headern! :D

http://elklin.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards