En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 21 april 2011

Utställningsresultat mm

Av S - 21 april 2011 16:15

Här har det hänt lite saker sedan sist jag skrev. Vi i Mitt har arrangerat vår sista utställning som lokalavdelningen Mitt och det känns faktiskt inte alls sorgligt utan bara som en stor lättnad. Vi kommer ändå att fortsätta arrangera utställningar "här uppe" men då i Norrorts regi. 


Hur gick det då på utställningen i Järbo? Jodå, Leanna som ställdes i pet fick ett silverkort (och är alltså Guldpet nu!) och blev placerad som BIS pet 2 i finalen. Umami fick bra poäng i pet men vann tyvärr inte klassen. I ras däremot gick det riktigt bra, han fick 89 poäng, cert och blev BIR-jr. Teodor fick sitt sista cert så nu är han Svensk Champion och jag slipper ta med den hormonstinna galningen på fler utställningar. ;-) Skämt åsido men han är verkligen hemskt hanig av sig, så fort han känner en antydan till hondoft så blir han alldeles till sig! Det är tur att han har en så snäll burkompis som tolererar hans jobbiga inviter. ;-) För Meya gick det däremot inte bra, hon fick bara 87 poäng och det räckte förstås inte till certet som jag hade hoppats på. Och det känns faktiskt väldigt surt för jag tycker att hon fick ett väldigt oförtjänt avdrag. Domaren tyckte att hon hade ljus underfärg men det har hon verkligen inte. Hon har i själva verket riktigt bra underfärg! Hon är en av de bättre buffarna jag har/sett/ vad gäller just underfärgen så det kändes förstås snopet att få en sådan kommentar och dessutom ett poängs avdrag. :-( Men, men, vi kommer igen. Nu är hon anmäld till Eskilstunautställningen den 7 maj så jag hoppas att det går bättre då. Med till följer även Umami, han är anmäld både till ras och pet.


Med hem från Järbo följde, lite impulsivt, Isidor som är en black magpiehane som nu går med Vaniljhjärta. Det gick ju tyvärr inte som tänkt med Sahrami då han var lite för gammal och stel för att klara av en parning. Stackars lilla gubben... Så Sahrami är nu hemma och myser med sin fru igen hos matte Denise och det är han nog glad över. Lammkött är inget för honom. ;-) Men Isidor då? Jo, han ägs av Gisela (men kommer från Flockdjur) och förhoppningen är att få söta bebisar i roliga färger och teckningar. :-) De parade sig bara några dagar efter att jag satt ihop dem så nu återstår att se om det tog på första försöket. Isidor är en jättesöt och charmig kille som lyckades charma argbigga Vaniljhjärta relativt fort, han visade var skåpet ska stå och sedan dess kommer de jättebra överrens. Det ska bli jättespännande med deras kull!


Nästa utställning blir alltså i Eskilstuna den 7 maj och då ska jag även hålla ett seminarium om satinsjuka. Så kom och lyssna under lunchpausen om du är intresserad av detta!

 
 
Felicia & marsvinsflickorna

Felicia & marsvinsflickorna

21 april 2011 20:17

Grattis till resultaten! Är Teodor i klass med Krokas hanighet? haha :-P

Kommer du till SM? :-)

http://grisenfrideborg.bloggagratis.se

S

21 april 2011 20:52

Tack! Ja, tyvärr är han nog det. ;-p

Jag kommer inte till SM tyvärr, jag har inte så mycket att ställa och så känns det för långt tyvärr. :-/ Lite tråkigt att jag inte får träffa Pimienta men, men...

 
Ingen bild

Maria Larsson

27 april 2011 12:14

Vad roligt att Umami fick så bra med poäng i både ras och pet samt även fick cert och blev BIR-jr. Stort grattis från lillebrorsan Vallmo med familj ;-)

S

27 april 2011 16:03

Tack Maria! Hoppas att allt är bra med lillVallmo! :-) Har tänkt maila dig flera gånger de senaste dagarna och höra hur det är men sen har det inte blivit av.

 
Ingen bild

Maria Larsson

29 april 2011 11:23

Hejsan, Här är allt bara finfint. Vallmo och Septimus är ett fint radarpar och trivs tillsammans. Till sommaren ska de få komma ut på grönbete! Den härliga sommarvärmen vi hade i påskas kommer nog alldeles snart tillbaka igen. Vi har blivit medlemmar i svenska marsvinsföreningen. Vill passa på att önska er alla en fin Valborg. Måna om varandra och ha det bra. Imorgon på Valborgsmässoaftonen firar vår hund Herkules sin 3-års dag. Valborgshälsningar från oss alla ;-)

S

29 april 2011 13:21

Skönt att höra att pojkarna trivs ihop! Och vad härligt med grönbete! Vi får hoppas på att värmen kommer tillbaka snart så att de får beta gräs. Vallmo har ju aldrig varit ute och betat så han kommer nog att undra varför maten sitter fast. ;-)

Grattis till Herkules också!

 
Ingen bild

Maria Larsson

30 april 2011 00:38

Tack för gratulationen! Herkules fick lite försmak av födelsedagsmaten vid tolvslaget och grattiskramar i sängen. Han var trött så han skyndade sig att lägga sig i sängen, när jag går och lägger mig så flyttar han sig till sin egen bädd. Det händer att han får stanna någon gång, men det blir väldigt trångt då ;-( (+:

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards