En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 16 december 2010

Torsdagen den 16 december 2010

Av S - 16 december 2010 13:49

Nu börjar förberedelserna inför julens djurvaktsbravader. :-) Köpte två spånbalar idag och det räcker gott och väl till både transporter, burar, extraspån hos djurvakter och så att jag kan byta i burarna när grisarna kommer hem igen. Har även bunkrat upp med grönkål (kostade 4,90:- för 1 kg hos Lidl!) fast det tar nog slut innan det är dags att skicka iväg grisarna på onsdag nästa vecka. Hö måste jag ordna i helgen, hoppas att min höbonde har tid och möjlighet i helgen.


Nellike och Pimpinella är ju dräktiga och ska vara hos Emilie när vi är borta. Idag kände jag de första små fosterrörelserna på Nellike och jag tror att hon bara har en bebis den här gången också (sist föddes ju bamsestora Rosmarin). Pimpan däremot har fler bebisar i magen men hon ligger en vecka efter Nellike så där känns inga fosterrörelser ännu. Åh vad det ska bli roligt med bebisar igen! Det känns som om det var jättelängesen fast det bara är knappt 3 månader sedan.


Städade stora bokhylleburen idag och när grisarna blev insläppta igen efteråt så satt jag bara och njöt av ljudet av hömumsande grisar och att flocken funkar så bra ihop. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på dem och ser hur bra de trivs ihop. Det är aldrig något tjaffs och alla gillar alla. :-) I normala fall hade jag nog inte haft sex grisar i bokhylleburen, det är på gränsen för många, men eftersom flocken funkar så bra ihop gör det inget tycker jag. Det finns gott om sovställen för alla och de rör sig allihop i hela buren. Det är något som man måste väga in när man rekommenderar burstorlekar tycker jag. Hur många grisar som ryms i en bur beror helt och hållet på hur de beter sig mot varandra, om de är bästa vänner och trivs bra ihop eller om det är lite spänt emellanåt. Sen är det förstås alltid bra med så stor bur som möjligt förstås.


Nu ska jag sätta mig och spela The Sims 3 medan jag väntar på att mina saffransskorpor ska bli klara. Sen blir det grönt te och nybakade skorpor. Mums!

 
 
Felicia

Felicia

16 december 2010 20:33

Åh, saffransskorpor! Där sa du något - det vill jag med baka :-)

http://grisenfrideborg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards