En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 1 juni 2010

Bråkstakar

Av S - 1 juni 2010 10:59

Igår var det livat i marsvinsrummet, och är väl fortfarande... Eftersom Tosca nu är konstaterat dräktig med Lucky Me (det tog sig på första parningen och tidigare har hon blivit parad av Nonne 4 gånger utan resultat!) behövde hon flyttas ut från honom innan hon blir alltför långt gången. Och min tanke var att hon skulle bo med Leanna och lilla Pimpinella. Det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort men än har jag inte gett upp iaf. Det bråkas en hel del i den buren men emellanåt är det lugnt så jag har is i magen och väntar ut dem. Men jag tycker så synd om Pimpinella som verkar så olycklig just nu. Hon trivs inte alls med att ha två bårkande tanter omkring sig. Även om hon inte är inlbandad i tjaffset så blir hon uppenbarligen stressad och skriiiker så fort någon av "tanterna" kommer nära. Hon är lite känslig lilla Nella. ;-) Men även det ger sig förhoppninsgvis med tiden, bara Tosca och Leanna sluter fred någon gång...


Och så satte jag ihop Nellike och Vanilla med Lucky Me. Det kan ju tyckas vara en okomplicerad ihopsättning men det tyckte inte de här damerna. "Här ska ingen gubbstrutt komma och sätta på oss"... Typ. ;-p Men även det har lugnat sig och det blir nog bebisar där med i sinom tid. Kanske Lucky Me:s sista kullar... Även om han är smal nu och kanske borde gå ensam för att få i sig mer mat så märker jag sån enorm skillnad på honom när han får gå själv. Han trivs inte alls med det utan sitter bara under huset och trycker samt äter dåligt. När han får gå med honor däremot lever han verkligen upp och blir otroligt aktiv. Så hellre en smal och pigg gubbe än en normaltjock och ledsen resonerar jag!


I söndags var vi på extrainsatt årsstämma i vår bostadsrättsförening. Vi kommer att byta ut alla fönster i fastigheten med start i augusti. Detta ska göras inifrån lägenheten och jag började förstås genast oroa mig för hur det ska gå med alla djur - marsvin som katter. :-p Katterna är ju lite lättare att stänga in i ett rum i taget men marsvinen..? De är ju några stycken att flytta liksom och burarna är ju inte direkt lättflyttade heller. :-/ Så om någon vänlig själ skulle kunna tänka sig att ta hem någon av mina flockar (2-5 djur i varje) under en mycket begränsad period så skulle ju problemet lösas lite iaf.


 
 
Ingen bild

mamma

1 juni 2010 15:34

Jag kan ta dem :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards