En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2009

Örsundbro

Av S - 17 augusti 2009 10:23

Idag är sista anmälningsdagen till Örsundsbro-utställningen. Satt igår och funderade på vilka jag ska anmäla och kom fram till att jag inte har så många som jag kan anmäla... Kokostopp i pet är given, det är bara att hoppas på att han och Krokas slutar bråka snart och att hans sår har hunnit läka och pälsen har växt ut igen tills dess. Hade ju t'nkt stälal Peach Melba också men nu när jag inte vet om hon har blivit tjuvparad eller inte så går ju inte det. :-/ De nya grisarna vanilla och Krokas har jag inga regnummer på ännu så de kan inte ställas i ras men vanilla följer ev med och ställs i pet, det är bra miljöträning. Krokas är lite för långsmal och slynglig ännu för att göra sig bra i pet. Vanillas uppfödare har mailat registratorn och frågate fter hennes regnummer men det är väl mest troligt så att hon inte får tag på det innan anmälningstiden är slut så det blir nog bara Kokostopp och Vanilla i pet antar jag. Funderar på att ta med Gizelle i ras också men hon är inte riktigt i form ännu efter kullen, iofs är det ett tag kvar så jag kanske skulle anmäla och sen se hur jag gör iofs... Såg häromdagen att Gizelle låg etta bland crestarna i årets marsvin så jag vill ju gärna fortsätta samla poäng åt henne. :-) Listan var iofs från den 1 juli så det kan ju ha ändrats sedan dess.


Kikade på Leanna igår och tänkte att jag kanske kunde ställa henne men så insåg jag att hon är ju bara 4 veckor än så länge och kommer vara långt under 2 månader när utställningen är! Man misstar sig verkligen på hennes storlek! Har inte vägt henne på länge men hon är markant större än Calaisas bebisar. Calaisas söner Kenton och Kian måste jag förresten flytta ut snart, särskilt lillskiten Kian har börjat kurra en hel del även fast han är minst i kullen och bara väger drygt 200 g. De blir ju 5 veckor imorgon så han är lite liten men väldigt pigg och nyfiken. Igår var bebisarna ute på golvet med mamma och tant Madeira och det var ett väldigt popcornskuttande och springande kan jag säga! Både Calaisa och Madeira är såna grisar som inte alls tvekar att gå utanför påslakanet som jag brukar lägga ut för att det inte ska bli så halt direkt på golvet. De ser väldigt självsäkra ut när de drar iväg till andra sidan rummet helt utan att bry sig om att baktassarna ibland halkar iväg på det hala golvet. ;-) Och Kian var den som helst följde med på deras bravader. Om nu Kian och Jonah får flytta tillsammans till familjen som kommer och kikar på dem ikväll så tror jag att de kan bli ett riktigt roligt radarpar. ;-) Båda två är stora personligheter som har stora möjligheter att bli riktigt tama och roliga grisar!

 
 
Felicia

Felicia

17 augusti 2009 11:35

Jag har hans reg., mejlar över det på direkten så att du har det :-)

Heja Gizelle!

http://grisenfrideborg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards